Om Stiplet

Om Stiplet

 

Velkommen til kunstgruppen Stiplets hjemmeside.

Stiplet er en kunstnersammenslutning af udøvende kunstnere fra Mårslet og omegn.

Vores fælles kunstneriske virke spænder vidt i mange udtryk fra tegning og maleri til skulptur- og glaskunst m.m.

 

Gruppens forskellige udtryk giver spændende og interessante udstillinger på vores årlige påskeudstilling på Testrup Højskole. En udstilling, der altid tiltrækker både kendte og nye besøgende.

De seneste 2 år, har vi tilføjet elementet med digte til udvalgte billeder, og oplæsning af disse digte i Poets Corner.

Udover påskeudstillingen, udstiller medlemmerne individuelt og i mindre grupper på Lokalcentre, gallerier og i kunstforeninger.

 

Hver måned udstiller en ny kunstner på Lokalcenter Kildevang i Mårslet. Her er der også god mulighed for, at se og købe kunstværker.

Året igennem arrangeres kunstinspirerede ture og foredrag for medlemmerne. Ture til udstillinger, museer, og besøg hos spændende kunstnere. I mange år også den årlige Skærlund sommerhustur, hvor medlemmerne fik rig mulighed for at male sammen (og feste).

Stiplets historie

 

Kunstnersammenslutningen blev dannet i 1986 i Mårslet, under navnet:

Kunstnersammenslutningen 1 1/2 mm Stiplet.

Inspirationen til det specielle navn kom fra denitalienske konceptkunstner Piero Manzoni, som i starten af 60´erne gæstede Herning, hvor han på et avistrykkeri tegnede en 7,2 km. lang, ubrudt streg på en avisrulle. Avisrullen kan i dag ses på Herning Kunstmuseum.

Med klædelig selvironi og beskedenhed tog foreningens daværende medlemmer navnet 1 1/2 mm Stiplet.

 

www.halvandenmmstiplet.net er et langt navn til en hjemmeside, så vi besluttede at gøre navnet mere brugervenligt, og vi kalder os derfor nu: Kunstgruppen Stiplet.