Bent Kirkeby

Bent Kirkeby

Billedmager og foredragsholder

email: bentkirkeby@webspeed.dk

Webside: www.bentkirkeby.dk

2374 9737

Galleri

renæssanceinteriører i kulissestørrelse, til små personskildringer med blyant.

Malestilen har for det meste været abstrakt, men er i de senere år igen blevet mere figurative.

 

Jeg solgte mit første billede til en kunsthandler som 15-årig, og har siden haft mange bestillingsarbejder, herunder også plakater og forsider til foreningsblade. Jeg udstiller i en del kunstforeninger og skoler.

Jeg har undervist i tegning og maling på adskillige skoler, aftenskoler og højskoler. Jeg holder derudover en del kunstforedrag.

 

Den nødvendige basisviden om billedfremstilling fik jeg af mine forældre, der begge var habile kunstnere. Denne kunnen blev suppleret med en uddannelse hos en lokal kunstmaler i min tidlige ungdom.

Jeg opfatter mig selv som ”billedmager” fremfor ”kunstner”. Forskellen vil det nok være for meget at komme ind på her, men du kan fx komme til vores påskeudstilling, så kan vi tale om det.

Under alle omstændigheder ”mager” jeg mange billeder.

Materialerne bliver i praksis blyant, kul, olie- og akrylmaling, tusch, akvarel, oliekridt, pastel, foto og film. Ofte blander jeg materialerne, så der kommer en kridttegning oven på en akvarel, eller oliemaling og tusch ovenpå et akrylbillede.

Jeg har haft fornøjelsen af at male kulissetæpper til teaterforestillinger, og små portrætter malet på metal til at hænge om halsen, og hvad enten der skal bruges store børster eller små fine akvarelpensler, er fornøjelsen lige stor.

Min motivverden er spændende fra store pompøse og farvemættede